28 Temmuz 2012 Cumartesi

Yurtdışından kulaklık almak

Orta ve üst seviye kulaklıkların yurtdışı ve yurtiçi fiyatları arasındaki fark çok fazla. Bu da insanları genelde kulaklıkları yurtdışından aldırmaya yönlendiriyor fakat ucuz olması gibi bir avantajı olmasına rağmen yurtdışından kulaklık almanın da çeşitli riskleri var.

Örneğin Sennheiser kulaklıkarı Türkiye'den aldığınızda fiyat neredeyse %40 fazla oluyor fakat uzun vaadede kullanımda yurtdışından aldığınız kulaklıktan daha ekonomik bir alışveriş olduğunu anlıyorsunuz. Bunun farklı sebepleri var. Yurtdışından aldığınız kulaklıkların garantisi yoktur. Dolayısıyla kulaklık sipariş sürecinde zarar görürse veya daha sonra bozulursa yenisini almaktan başka çareniz yok. Tabii bu orta seviye kulaklık alacaklar için pek önemli bir durum değil. Yurtdışından alışveriş konusunda tecrübelerime dayanarak özetle bir tavsiye vereceğim.

 Eğer fiyatı yüksek, üst düzey kulaklıklar alacaksanız -yani aldığınız kulaklığı uzun süre kullanacaksanız veya kullanmak zorundaysanız- kesinlikle yurtiçinden alışveriş yapın. Başlangıç ve orta seviye kulaklıklar alacaksanız -ya da farklı kulaklıkları test etmek istiyorsanız- yurtdışından alışveriş yapın ve garantiyi umursamayın.

Yurtdışından kulaklık almak isteyenler için AccessoryJack sitesini öneririm. Araştırmalarıma ve tecrübelerime göre riski en aza indirgeyerek buradan Sennheiser kulakları alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder